Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اینکه مدت زمان زیادی از شروع سیستم نسخه های الکترونیکی نگذشته اما وجود برخی مشکلات داد شهروندان کرمانشاهی را در آورده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز ، فناوری نسخه نویسی الکترونیک ابزاری قدرتمند برای مدیریت دارویی بیماران و افزایش کیفیت درمان های دارویی است.

از جمله اهداف طرح اجرای نسخه نویسی الکترونیکی می توان به حذف نسخه های کاغذی برای کاهش هزینه ها، ایجاد سهولت دسترسی بیماران به خدمات درمانی، رفع مشکلات ناشی از نسخه های کاغذی مانند عدم خوانا بودن این نسخ و ایجاد پرونده های پزشکی یکپارچه برای جلوگیری از اقدامات تکراری در پروسه درمان یک بیمار و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اشاره کرد.

از ابتدای دیماه امسال حذف دفترچه های کاغذی خدمات درمانی، در مراکز درمانی و مطب‌ پزشکان و صدور نسخه الکترونیکی الزامی شد.

با وجود اینکه مدت زمان زیادی از شروع سیستم نسخه های الکترونیکی نگذشته اما وجود برخی مشکلات داد شهروندان کرمانشاهی را در آورده است.

طی روزهای اخیر تماس‌ها و پیام‌های متعددی از سوی شهروندان و پزشکان متخصص دریافت کردیم که بیانگر نارضایتی آنها از خدمات نسخه الکترونیکی است.

برخی پزشکان نسخه را به صورت دستی صادر می کنند

خانم ویسی یکی از بیماران در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز در خصوص مشکلات نسخه نویسی الکترونیک، گفت: گاهی پزشکان کد خدمات و داروی مورد نظر را به اشتباه وارد می کنند و برای مثال در مراجعه به آزمایشگاه و داروخانه به این دلیل یا خدمت و دارو را آزاد حساب کرده  یا باید مجدد برای اصلاح به پزشک مراجعه کنیم.

وی خاطر نشان کرد: همچنین برخی پزشکان به دلیل وقت گیر بودن صدور نسخ الکترونیک، نسخه را به صورت دستی وارد کرده و داروخانه نیز به همین علت و کندی اینترنت آن را ثبت سیستمی نکرده و بدون آگاه کردن بیمار نسخه را به صورت آزاد حساب می کنند.

ویسی بیان داشت: این اتفاق  نه تنها در مراکز خصوصی بلکه حتی در درمانگاه های تامین اجتماعی نیز رخ می دهد، و اغلب نسخه صادر شده در یک مرکز، در مرکز درمانی دیگر تامین اجتماعی از اعتبار ساقط بوده و فرد باید برای انجام خدمت مورد نظر(برای مثال آزمایش) مجدد به پزشک درمانگاه مذکور مراجعه و نسخه جدیدی را برایش صادر کنند تا بتواند خدمت را دریافت کند.

وی خاطر نشان کرد: در مراجعه به مراکز درمانی تامین اجتماعی دارویی را که تجویز می کنند در داروخانه ها ثبت نشده و بیمار مجبور است دوباره به مرکز درمانی برگردد.

تنها ایرادی در نسخه الکترونیک عدم همکاری پزشکان است

میثم حجتی پور مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه در این خصوص اظهار داشت: از اول دی ماه ۱۴۰۰ با توجه به تصمیم دولت حذف دفترچه کاغذی تامین اجتماعی و بیمه سلامت در دستور کار قرار گرفت و نسخه الکترونیکی به یک پروژه ملی و متمرکز تبدیل شد و استان‌ها دیگر دخالتی در آن ندارند.

وی افزود: البته ممکن است در این سامانه الکترونیکی نیز همانند سایر سامانه ها گاهی اختلال ایجاد شود و کندی شبکه وجود داشته باشد و این جزو مشکلاتی است که مدام آنرا رصد و به مراجع مربوطه منتقل می کنیم.

حجتی پور گفت: بر این اساس تامین اجتماعی سک پایگاه ۱۴۲۰ راه اندازی کرده است و تا زمانی که مشکلات به حداقل برسد شبانه روز پاسخگوی تلفن مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: اما متاسفانه الان اشتباه کاربری (پزشک یا متصدی داروخانه) در ثبت نسخ الکترونیکی مشاهده می‌شود به طور مثال کد دارو ها مشخص است اما برخی پزشکان در انتخاب داروها به دلایل مختلف از جمله ازدحام بیماران، کندی سیستم، عدم آشنایی با سیستم و ثبت دارو و ... دچار اشتباه می شوند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه بیان داشت: در این مورد ما اعلام کردیم اگر مشکلی رخ داد با تامین اجتماعی تماس بگیرند و در هر مورد نیاز به آموزش بود کارشناس برای آنها اعزام خواهیم کرد.

وی گفت: ضمن اینکه قبل از اجرای نسخه الکترونیکی در چند مرحله در یکی از سالن های اجتماع شهر برای داروخانه ها، آزمایشگاه ها، تصویربرداری ها و پزشکان به طور مجزا پنل آموزشی برگزار کردیم.

حجتی پور اظهار داشت: الان هم این آمادگی را داریم که آموزش های لازم را بدون وقفه برگزار کنیم و هر پزشک یا داروخانه ای مجدد نیاز به آموزش داشت وظیفه داریم برای آنها کارشناس اعزام کنیم تا آموزش لازم را ارائه دهند.

وی تاکید کرد: پزشک باید در نوشتن کدینگ داروها دقت لازم را به عمل آورد که بعدها بیماران دچار مشکل نشوند.

حجتی پور در ادامه در خصوص عدم ارسال نسخه از مراکز درمانی به داروخانه های بیرون گفت: متاسفانه این یک اشتباه کاربری است که در داروخانه‌ها بارها نسبت به آن آموزش داده ایم اما به دلیل جابجایی نیروهای بکارگیری شده در داروخانه ها ممکن است این مشکل همچنان ادامه داشته باشد.

وی گفت: کاربر زمانی که وارد پرتال معاونت درمان میشود گزینه "دریافت نسخ ملکی" را باید بزند تا نسخه ای را که از طرف مراکز درمانی ثبت شده مشاهده شود در این خصوص بسیار تاکید کردیم که این گزینه را حتماً بزنند تا در داروخانه‌های بیرون قابل رویت باشد اما متاسفانه هنوز پزشکان نیز به این مورد توجه نمی کنند.

حجتی پور گزینه "نسخ ملکی" را یک چالش جدی عنوان کرد و بیان داشت: بر این اساس ما درخواست کردیم که گزینه "نسخ ملکی" را حذف کنند یا یک واژه آشنا برای آن به کار ببرند و امیدواریم در آینده نزدیک این مشکل مرتفع شود.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع در حال حاضر وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیکی به لحاظ سامانه‌ها، کیفیت سایت طراحی شده و رفع ایرادات خوب است و تنها ایرادی که وجود دارد عدم همکاری پزشکان است که امیدواریم پزشکان به این نتیجه برسند که در دنیای امروز اکثر فعالیت ها در بستر الکترونیک است از فعالیت‌های بانکی و مالی گرفته تا حتی صدور قبوض.

حجتی پور اظهار داشت: پزشکان باید بپذیرند نسخه ها باید به سمت الکترونیکی شدن پیش بروند و در این خصوص مقاومت بیجاکنند، پزشکان نباید احساس کنند این کار سختی است با خرید تشکیلاتی جزئی و یک سیستم رایانه می‌توانند نسخه را دقیق تر بنویسند اگر این مقاومت در جامعه پزشکی از بین برود بدون شک مشکلات مرتفع خواهد شد.

در اختیار گذاشتن رمز و کاربری پزشکان در اختیار افراد غیر متخصص چالشی خطرناک است

امید قادری مدیرکل کل بیمه سلامت استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد نیوز هدف از اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی را ایجاد بانک اطلاعاتی کامل عنوان کرد و بیان داشت: این طرح نیز همانند بسیاری از خدمات الکترونیکی ممکن است در ابتدای با برخی مشکلات مواجه باشد که ما در سازمان بیمه سلامت با شناسایی مشکلات و نظر کارشناسان هر روز در جهت رفع آن هستیم.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر مشکلات مربوط به کاربری است که معمولا از جانب پزشکان رخ می دهد و ممکن است به دلیل عدم آشنایی کامل آنها با نرم افزار باشد و یا گاهی تیک ثبت را نزنند.

قادری بیان داشت: البته با کمک بخش خصوصی تلاش شده طی این مدت درگاه‌های جدیدی طراحی شود تا ثبت ها را برای پزشکان آسان کنند و در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ نرم افزار جهت تسهیل طراحی شده است.

مدیرکل کل بیمه سلامت استان کرمانشاه افزود: نسخه الکترونیکی یک قانون و در حال ارجاع به کل کشور  است و بخشی از مشکلات آن ممکن است به نرم افزار برگردد.

وی ادامه داد: بخش دیگری از مشکلات ممکن است به جهت طراحی نرم افزار باشد و بدون شک این مشکلات یک شبه حل و فصل نخواهد شد و زمان نیاز دارد.

قادری گفت: این نرم افزار نیز همانند سایر نرم افزارها نیاز بروز رسانی و ورژن جدید دارد که نسبت به آن باید همه پزشکان اهتمام داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: برخی از مشکلات این طرح که به صورت موردی و عدم آموزش کاربر رخ داده تا کنون مرتفع شده است.

مدیرکل کل بیمه سلامت استان کرمانشاه اذعان داشت: متاسفانه چالش خطرناک دیگری که در این راستا وجود دارد در اختیار گذاشتن رمز و کاربری پزشکان در اختیار افراد غیر متخصص است که آنها نیز ممکن است نسبت به ثبت ها اشراف نداشته باشند و همین امر مشکلاتی را به بار بیاورد.

وی افزود: البته بارها اعلام کردیم که این کار به لحاظ قانونی تبعاتی برای پزشک در خصوص تجویز، عوارض دارو و ... دارد و واجب است شخص پزشک داروها را وارد کند چرا که اگر در ثبت کدها اشتباهی رخ دهد مشکلات جبران ناپذیری ممکن است رقم بخورد.

قادری گفت: همکاران ما به صورت ۲۴ ساعته از طریق سامانه تلفنی ۱۶۶۶ آماده دریافت گزارش مشکلات و تخلفات در زمینه اجرای نسخه نویسی الکترونیک هستند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.

با توجه به صحبت‌های مردم به ویژه بیمه شدگان تامین اجتماعی این گمان می‌رود که عدم اتصال سیستم های تامین اجتماعی به شبکه نسخه نویسی الکترونیک راهی برای دور زدن مردم و عدم پرداخت سهم بیمه آنها از سوی سازمان تامین اجتماعی است چرا که سازمان تامین اجتماعی پیش قراول طرح نسخه نویسی الکترونیکی بود هم اکنون تمام درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی و حتی برخی از مراکز درمانی خصوصی به این شبکه متصل شده اند اما هیچ کدام از مراکز درمانی تامین اجتماعی هنوز بدون نقص به این شبکه متصل نیستند و به بیمه شدگان برای دریافت خدمات با سهم بیمه در این مراکز درمانی سرگردانند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نسخه نویسی الکترونیکی نسخه نویسی الکترونیک خاطر نشان نسخه الکترونیکی نسخه الکترونیک استان کرمانشاه داروخانه ها تامین اجتماعی مراکز درمانی بیمه سلامت اجرای نسخه نرم افزار حجتی پور نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۶۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی

به‌گزارش همشهری آنلاین ، ابزارهای مالی یکی از راهکارهای مهم برای تأمین مالی شرکت‌ها هستند و در چنین شرایطی ساختار ابزارهای مالی نیز در حال الکترونیک شدن هستند. یکی از ابزارهای مالی که می‌تواند به حل مشکلات مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کند، برات است. برات نوعی اوراق بهادار مشابه حواله است که شرکت‌ها می‌توانند از آن برای تأمین منابع مالی طرح‌های توسعه یا سرمایه در گردش استفاده کنند.

در واقع برات یک ابزار مالی در تجارت است که توسط یک فرد یا شرکت صادر می‌شود و به دیگران امکان پرداخت یک مبلغ معین در آینده را می‌دهد. صاحب برات می‌تواند آن را به دیگران منتقل کند و در نهایت نهایی‌ترین دارنده آن، مبلغ مورد نظر را از صادرکننده برات دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

به بیان ساده‌تر، شخصیت حقیقی یا حقوقی که برات را صادر می‌کند پرداخت مبلغی را در آینده به فردی دیگری ضمانت می‌دهد. با این تفاوت که مبلغ باید از سوی فرد دیگری که صادرکننده برات از او طلب دارد پرداخت شود.

انتشار این ابزار می‌تواند منجر به ایجاد یک انضباط در ساختار مالی کشور شود. پیش از این احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درباره انتشار این اوراق گفته بود: هر چقدر عنصر بی‌اعتمادی در ابزارهای پرداخت در کشور نظیر چک، برات یا سفته کاهش یابد، فعالیت اقتصادی سرعت می‌گیرد و تسهیل می‌شود؛ به‌ویژه در بحث سفته و برات الکترونیکی که این اطمینان را به فعالان اقتصادی می‌دهد تا دیگر امکان جعل از این اسناد وجود نداشته باشد.

انتشار نخستین برات الکترونیک

طبق مجوزهای صادر شده از سوی بانک مرکزی، شبکه بانکی می‌تواند در سال‌جاری تا مبلغ ۸۰هزار میلیارد تومان برات صادر کند. هنوز مشخص نیست آیا این اوراق می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای تسویه بدهی‌های دولتی نیز استفاده شود یا خیر. به این معنا که شرکت‌هایی که از دولت طلبکار هستند در ازای طلب خود از دولت برات صادر کنند. در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به‌منظور تأمین سرمایه در گردش موردنیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام کنند. سررسید این اوراق یک تا ۱۲ماه است و بانک عامل به‌عنوان رکن برات گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

دیروز بانک مرکزی از انتشار نخستین برات الکترونیک خبر داد و اعلام کرد: به‌منظور گسترش تأمین مالی زنجیره تولید با تلاش‌های صورت گرفته و با همکاری بانک‌های صادرات، تجارت، ملی و وزارت اقتصاد بهره‌برداری تجاری این ابزار از امروز عملیاتی شد و نخستین برات الکترونیکی توسط ۲بانک صادرات و تجارت صادر شده است.

کد خبر 847588 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازار سرمایه بانک بانک مرکزی سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • دستگاه های اجرایی شهرستان گناوه در اجرای طرح «نور» همکاری کنند
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی